Výcvik

Pohár NFK ČR 2014 a školička pro štěňátka

Written by Tomáš Mysliveček on . Posted in Výcvikové akce

pohar2014 1. ročník Pohár Novofundland klubu ČR 2014
a školička pro štěňátka
20.-21. 9. 2014

 

 

Nápad zrealizovat akci tohoto druhu vznikl úplně nevinně. V loňském roce na každoroční výcvikové akci se jen tak mezi řečí (myslím, že to bylo u piva) prohodilo, že když už s fundláky něco děláme, bylo by fajn sezonu završit nějakým „srandamačem“. Nakonec z toho vznikl závod ve dvou kategoriích (poslušnost dle ZZO bez speciálních cviků a cviky vodní záchrany). Smyslem závodu je zejména motivace k celoroční práci se psy, ale také prověření stupně výcviku psů a zejména jejich psovodů (všichni dobře víme, co s námi a poté s našimi psy dělá taková nervozitaJ).

Přihlásilo se 10 novofundláků (6 fen a 4 psi) z různých koutů republiky, z nichž nejstarší byla 9-ti letá fenka a nejmladší 13-ti měsíční fenka. Akce se konala v pěkném areálu rekreačního střediska Nová Louka u Albrechtic nad Vltavou s malým rybníkem.

Vodní záchranu posuzoval dlouholetý výcvikář klubu Petr Šimek a poslušnost posuzoval rozhodčí Václav Petrášek, figurantem ve vodě byl Michal Šťastný.

Dopolední poslušnost provázelo velmi teplé slunečné počasí, při odpolední vodní záchraně nás spláchl pořádný déšť, který se ale naštěstí pro čas vyhodnocení umoudřil.

Přestože v galerii uvádíme výsledkovou listinu, rozhodně nebylo poražených, pouze vítězů. Všichni se odvážně přihlásili do „neznámého“ a s úsměvem a sportovním chováním navodili velmi příjemnou atmosféru a tudíž velmi příjemně strávený den. Rád bych všem účastníkům moc poděkoval a věřím, že se (dle vašich reakcí) na dalším ročníku setkáme se všemi zase a s mnohými dalšími!

V neděli program pokračoval zevrubnou přednáškou z programu "Abededa Štěňat A Psovodů" (ASAP), spec zaměřenou na výživu štěňat a mladých psů v období růstu. Páníčkům bylo vysvětleno držení, chovatelství a zdravověda Novofundlandského psa panem Jiřím Jandou, poradcem chovu. Také se od Petra Šimka dozvěděli, jak vychovávat a cvičit a mohli si vyzkoušet vodní cviky včetně práce v člunu a na surfu. Ti odrostlejší jedinci v neděli pilně trénovali na vodě.

Rád bych také poděkoval rozhodčím, jejichž posuzování bylo velmi pohodové a příjemné, organizátorům akce a také v neposlední řadě sponzorům, bez kterých by nebylo možné takovou akci uspořádat (Happy Dog, AUTODENT Praha, Stavební společnost Hubert, s.r.o., www.pro-krmivo.cz). Děkujeme! Fotodokumentace a výsledková listina ze závodu jsou dostupné ZDE .

 

Tomáš Mysliveček

Vytisknout