Výcvik

Zkoušky ve Stráži pod Ralskem

Written by Petr Šimek on . Posted in Výcvikové akce

23.5 2009 Novofundlandklub ČR pořádal, společně se ZO ČKS 420 ve Stráži pod Ralskem, zkoušky z výkonu, dle zkušebního řádu Kynologické jednoty Brno. Jako rozhodčí byl nominován pan Rudolf Baudyš. Ke zkouškám nastoupilo 9 účastníků na ZOP a 3 na ZPU1.

Barvitě zkoušky vylíčil ve svém článku už Martin Musil. Já bych chtěl jen zhodnotit akci z  pohledu výcvikáře.

Strážští závodníci se chovali statečně. Obdiv si zasloužil kříženec Fando, který byl malým jen svým vzrůstem, neboť podal vedle svých velkých kolegů veliký výkon (90 b.) Velmi spokojený jsem byl i s výkonem briardky Inocencie (94 b.) a myslím si, že je velkou nadějí ZKO.

Bezkonkurenční výkon předvedla ovšem Zdena Havlínová s Bary (plných 100 bodů), i s Dačim byla v kategorii ZPU1 nejlepší (135 b.). Ale i ostatní účastníci, Gachona s Martinem Musilem (97), Hillary s Jiřinou Jandovou (95) a Bertík s Radkou Víchovou (94), splnili na známku výborně. U Péti Davidové s Elinou se trochu podepsala nezkušenost úplných začátečníků, ale i ony splnili na dobře. Počasí bylo s námi. Rozhodování pana Baudyše se mi moc líbilo, neboť závodníky neděsil a svým klidným vystupováním určitě přispěl k tomu, že všichni účastníci podali tak pěkné výkony. Mám velkou radost z toho, že naše společné úsilí má takové výsledky.

Petr Šimek.    

 

Vytisknout