Výcvik

Fundláci zavřeli vodu

Written by MM-JJ on . Posted in Výcvikové akce

Fundláci zavřeli vodu a otevřeli vodku

Třikrát zamykám

Velkolepá akce plánovaná do Stráže pod Ralskem, se díky ochotě a pohostinnosti Šimkových přesunula do nedaleké Dubnice. Sobota, která se honosila privilegiem, že právě dnes se pro letošek zamyká voda, nebyla účastníkům ovšem nakloněna od samého rána. Šéfování se totiž chopil nejen Šimek Petr, ale i svatý Petr, který vláhou nešetřil. Před devátou hodinou ranní se začal prostor před domem plnit vozy rozmanitých státních poznávacích značek a kolem čtvrt na deset začíná úvodní porada všech účastníků. Rytmické bubnování dešťových kapek na okno napomohlo zrodu myšlenky: „Místo zavírání vody, můžeme přeci otevřít vodku." Genialita myšlenky měla jen jedinou trhlinu, a to že přestalo pršet! Šlo se tedy cvičit.

Image Image
Image

 

 

Image
Image
Image

Na deset psů s psovody dostalo šanci ukázat, co umí a případně pokročit s přípravami na některé z plánovaných zkoušek. Cvičení proběhlo nad očekávání dobře. Tento fakt potvrzuje hned několik důkazů. Například Petr Šimek často chválil, Martin Musil nelovil Gachonu z bažinky nebo třeba Ilda Matylda zvládala povely dokonce lépe než její panička. Pejsci nakonec nechali na pokoji veškerá lákadla skrytá v okolí. Všem se tedy ulevilo, že kůň, krávy i srnky v nedalekém houští se mohou dále spokojeně pást. S pokračujícím časem se opět ozvalo počasí s dalším přídělem dešťových kapek. Chrabří psovodi toho však nedbali a pustili se s chutí do nácviku obrany. I tato disciplína proběhla s výsledkem uspokojivým.

 

Image
Image
Image
Image
Image Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Po poledním klidu spojeným s konzumací lahodného oběda, kávy a moučníku bylo nutno zamknout vodu. Venčení psů na volno spojené s jejich běžeckými závody v lánech řepky olejky provázelo cestu k nedalekému rybníku. Několik vydařených aportů rozčeřilo jinak klidné vody a za zvuku spouště fotoaparátu se břeh vyprázdnil. Vodník Petr se chopil klíče, který mu stylově z vody vylovila jedna ze psích slečen, a slavnostně zamknul vodu. Kouzelná formulka až do jara 2010 uzavřela vodní plochy pro všechny vyznavače tohoto živlu z řad novofundlandských psů. Voda zavřena, vodník smutní a dnes již podruhé otevírá vodku.

Příjemné posezení ukončilo zajímavý den, pejsci budou v noci spokojeně spát únavou a s očekáváním se těšit na další setkání.

 

Martin Musil

foto:Jiří Janda

Vytisknout