Ostatní

Pozvánka na jarní procházku Divokou Šárkou

Written by Helena Zemanová on .

Zveme všechny majitele novofundlandských psů a jejich kamarády ke společné jarní procházce přírodní rezervací Divoká Šárka.  

divoka sarka



Sraz je v sobotu 11. 3. 2023 v 10.30 hodin u Autokempu Džbán, kde v pohodě zaparkujete.  Po "startu" obejdeme vodní nádrž Džbán a zamíříme do Šáreckého údolí. Projdeme chráněným územím Divoké Šárky a cestou se můžeme v poločase občerstvit v restauraci Dívčí skok (klobásky, párky, pivo Svijany...). Celá  trasa měří cca 5,1 km a po celou dobu se jde po asfaltové cestě, terén je rovinatý až na poslední předcílové stoupání.

Vzhledem k tomu, že se jedná o nenáročnou trasu, bude čas i na povídání. Tak se přihlaste a přijďte procházkovat, ať se jednou za čas ti naši psí medvídci potkají.

 

Prosíme, aby se všichni zájemci přihlásili prostřednictvím emailu na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kdy do předmětu uvedou Divoká Šárka a do textu jméno a telefonní kontakt.
Telefon je důležitý, abychom mohli operativně reagovat na nepřízeň počasí atd.. Pokud jste se již takto hlásili, tak se již hlásit nemusíte.

Těšíme se na vaši účast. Váš Novofundland klub ČR

************************************************************************
Přírodní rezervace Divoká Šárka se nachází na skalnatých úbočích Šáreckého potoka na území městské části Praha 6 - Liboc (mezi soutěskou Džbán a Čertovým mlýnem) a na stepích nad ním, zejména na jeho pravém břehu. Stepi potom přecházejí do rozsáhlého lesa, což tak vytváří jeden z nejrozsáhlejších pražských parků.
Divoká Šárka se rozkládá na území 249 ha a tvoří ji převážně lesy s velikým množstvím skalních masivů. Na území Šárky se nacházelo Slovanské hradiště, které zaniklo na přelomu 9. a 10. století. V 18. století se zde nacházely vinice. V 19. stol. bylo území Šárky bezlesné a zalesňování začalo na přelomu 19. a 20. století.

 

TRASA:

sarka trať

Vytisknout