Jste zde:  
||
||
||
Hostouň - pohodová fantasie

Ostatní

Hostouň - pohodová fantasie

Hostouň na vlně barevné fantazie  

   Tradičně touto dobou jezdíme do Hostouně. Mám potřebu se s vámi, ostatními fundlanďáky, podělit o zážitky slunečního víkendu. Každý rok odjíždíme a leje jako z konve, tentokrát nebe modré bez mráčků, teploměr ukazuje 35C° a mě hned napadá "NEBE MODRÉ - PIVO DOBRÉ".

V Berouně jsme měli sraz s Jirkou a Péťou (Řezňákovi). Vše pokračovalo dle plánu. Zastávka na párek a venčení chlupáčů.
Dorazili jsme okolo 16 hodiny. U brány už jsme zahlídli známe tváře osmahlé sluníčkem. Jiřinku s Jirkou (Jandovi), Radku s Mirkem (Víchovi) a postupně k nám přicházeli ostatní a vítali nás. Vítání vždy probíhá bouřlivě a máme to rádi. Z dálky se už řítí Helča (Plzáková) z kopečku běží Štěpánka a závěsu Hynek (Pyskačovi). Z druhé strany ve spřežení BUBY se řítí Honza (Ditrich). Pod stanem sedí noví lidé, seznamka je rychlá, vstřícná. Je to tu super a všichni jsou usměvaví, psi spokojení a odpočívají v chládku nebo se brouzdají v rybníčku.

Sluníčko zapadlo, ovíval nás lehký teplý vánek. S Jiřinkou J. a Radkou V. jsme připravily papáníčko k posezení. Jiřík J.s Hynkem už to roztáčeli, orosený pivčo, to je paráda. Jiřík Ř. dával ochutnat pálenku a tak o náladu bylo postaráno. Přitom razil heslo "PŘI PITÍM MNOHÉM, ROZUMEM SBOHEM" a už je to tady, kluci vzali kytary a mile nás překvapila Renata svým pěkným zpěvem. Oba se s mužíčkem také přidali se svými nástroji a 4 kytary to už je kapela na letní párty jak má být - nádherná letní noc. Ráno se nám nechtělo vstávat, ale paprsky prostupující mezi stromy nás šimraly po tváři a pejsci by rádi na ranní procházku. Hurá z pelíšku, už zavoněla ranní káva a poseděli, poklábosili…

A je to tady, Helča zavelela a šlo se cvičit. Je úžasné že se toho ujala, ale vyskytl se nám problém. Tomáš Mysliveček nepřijel a nepřivezl motor ke člunu. A tak jsme si museli poradit sami "KDYŽ TO NEJDE TAK, MUSÍ TO JÍT JINAK". A kdo hledá najde. Jen jsme se rozhlédli a hle, řítí se Pavel Vacek s svým turbem v nohách se silou finského motoru a máme vyhráno. Společnými silami jsme si to s pejsky na lavičce i ve člunu náležitě užívali. A sluníčko pálí a pálí. Oběd byl úžasný a naše bříška se postaral Hynek se Štěpánkou. Uzený masíčko a salát od Štěpánky nás osvěžil. Krátká odpočívací pauzička, teplo a vonící masíčko nás opět dohnalo ke společnému stolu dřív, než zapadlo sluníčko. Moc nám chutnalo to pivečko "NAŠE ČESKÉ". Přerušila nás Helča, opětovným svoláním nástupu na cvičení. No naši chlupatí miláčci si to užívali - brouzdali se v kačáku sem tam a byli na výsost spokojeni, stejně jako děti Dudáčkovi, které byly víc ve vodě než na suchu.

Jen jsme se převlékli a už jsme mazali pod stan k večernímu posezení. Večer se grilovalo, pilo se to báječné pivíčko, potápěčským vzduchem pěněné a dobře chlazené. Písničky a kytary se nesly do všech koutů. A zas je tu ráno. Ranní káva to jistí "NEJDŘÍV KÁVIČKA, PAK PRÁCIČKA" . Někteří se osvěžili, jak jinak, pivečkem. Znovu nás Helča svolává. Hola, hola kde je kdo? Konečně jsme všichni. Čím začneme? Nejprve se zahřál skvělý TURBO MOTOR Pavel a už to jelo jako po másle. Jiří J. intenzivně fotí a my ochotně pózujeme. Už je to tady, společné foto, navlékli jsme trička a už jsme pluli na vlně barevné fantazie. Fantazie bylo už to, že jsme se sešli. Touto cestou chceme pozdravit chybějící, kteří nevynechali minulá setkání; Petra s Květou (Šimkovi), Vaška s Maruškou (Šmídovi). Vašku harmonikáři, doufám, že příště dorazíš! A samozřejmě zdravíme i Evičku Macháčkovou. Jestli se povedlo na někoho opomenout, tak PARDON.

Poděkování Helče, která se ujala cvičení, které jí šlo opravdu skvěle. "HELČO DÍKY!“ Pánovi z Liberce za poskytnutí "TURBO MOTORU" . Jiřince a Hynkovi za organizaci a chod. A v neposlední řadě za zapůjčení objektu Dětskému domovu Hostouň.

Rok uteče jak voda a proto ZVEME VŠECHNY. Lidičky přijďte mezi nás v roce 2016. Potěšíte nejen sebe, ale i chlupaté kamarády.

 

                           
                           Violeta a Petr Studený
 

Vytisknout E-mail