1/2005

1/2005

Studie novofundlanďana - komentář ke knize

Rozhodl jsem se po Velikonočním setkání na Srnčím se přeci jenom napsat a patřičně rozvést věc, která mě poměrně hodně rozladila. Když se Jirka Janda rozhodl vydat "Studii Novofundlanďana", která se k mému velikému překvapení setkala s tak malým zájmem, myslel jsem si, že to asi bude zase jedna z relativně obecných pojednání. Takových, které nám sdělují, že pochází odněkud, že má takovou, či onakou historii, že je takový, či makový, že zachránil Napoleona a že má takové barevné rázy a podobné ingredience v této navařené omáčce. Eventuálně doplněná o báseň lorda Byrona. Nic proti této básni, je v skutku skvělá! Jaké však bylo moje překvapení, když jsem si ji v rámci korektur k tisku se zájmem přečetl několikrát po sobě!! Nikdy se mi do ruky nedostal tak podrobný popis toho, jaký Novofundlanďan je, a jaký má, či nemá být! žádná obecná tvrzení, prolitá literární "omáčkou", ale něco opravdu jasného, korektního, notabene doplněno skvělými perokresbami, ze kterých i chovatel začátečník pochopí jak má, či nemá funďa vypadat a jaké má mít vlastnosti. V případě, že dostane výstavní posudek může sám pochopit jakéto má jeho miláček vlastně nedostatky.
Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Zpráva předsedy z jednání ČKS a ČMKU

V březnu 2004 jsme předložili předsednictvu ČMKU následující návrh, který se nesetkal s podporou dostatečného počtu členů předsednictva. Požádali jsme proto ČKS o podporu našeho návrhu, neboť se jedná o věc obecně prospěšnou pro všechny chovatelské klubu. Předsednictvo ČKS se připojilo k našemu návrhu.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Z jednání V. sjezdu ČKS

Sjezd ČKS, který se konal v Praze dne 4. 12. 2004, měl hlavní náplň volbu staronového vedení svazu na další ne 4 roky, jako doposud, ale na pět let. Probíhal ve velice klidné, dalo by se říci až ospalé náladě, nebýt některých, mj. i našich připomínek, neboť přednesené zprávy byly po většině vágní, nic neříkající a zprávy našich svazových zástupů v ČMKU chyběly prakticky vůbec!

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Z jednání V. valné hromady ČMKU dne 4.4.2005

Valná hromada ČMKU, na rozdíl od té předchozí, měla již od počátku dosti bouřlivý průběh, takže mnohdy připomínala schůzi „mysliveckého sdružení“ v pokročilejší hodině. Nicméně lze tvrdit, že to bylo ku prospěchu věci. Náš klub byl zastoupen předsedou a z řad našich členů ještě B. Roškotovou a B. Matuchou za ČKS.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail