Jste zde:  
||
||
||
Po roce opět na Pašmanu

Ostatní

Po roce opět na Pašmanu

 

 

Když se mě kolegyně v práci ptaly, kam letos pojedu na dovolenou, ani je příliš nepřekvapilo, že s novofundláky na Pašman.

Protože Tomáš Zachat musel být v Zadaru již v pátek dopoledne, aby zde udělal zkoušku, která ho opravňovala řídit Pašáka, museli jsme se vydat na cestu již ve čtvrtek  11.6. na noc.


Čtvrteční den byl hektický:.Mirek jel do Hradce Králové pro Markétu Kubištovou a Matildu a cestou naložili u Jandů člun. Mezitím k nám domů dorazil Lukáš Zeman s Kairou.Kaira cestovala s námi a Lukáše včetně bagáže vyzvedl Vašek Červený,protože Lukáš jel pro změnu s nimi /k nám do auta se už při nejlepší vůli nevešel./.Kolem šesté přijel Tomáš, naložili jsme zbytek zavazadel a v 19,30 jsme se odpíchli od našich vrat.Cesta byla daleko příjemnější než loni i proto, že se Mirek s Tomášem střídali v řízení.V Zadaru jsme byli v pátek brzo dopoledne a Tomáš se odebral na kapitanát,kde ho čekal perný den v podobě testu a zkoušky.My s Mirkem, Markétou a našimi psími slečnami jsme zatím byli u moře a holky si vyzkoušely první koupel ve slané vodě.Trochu rozruch způsobila Arča,která končila s háráním,ale ještě stihla poplést hlavu dvěma místním nápadníkům,kteří byli ochotni nastoupit s námi do auta a odjet. Odpoledne jsme vyzvedli Tomáše s čerstvým certifikátem o úspěšně složené zkoušce a mohli jsme jet na Pašman.V pátek a v sobotu dorazil postupně zbytek „účastníků zájezdu" a mohli jsme začít s výcvikem psů v moři,což bylo hlavní náplní této týdenní dovolené.Kdo jste s námi byli již loni,tak víte, že kvůli vedru jsme měli pevně stanovený „rozvrh hodin".Tak tomu bylo i letos a protože bylo i hodně štěňátek,probíhal výcvik ve dvou etapách. Opět jsme se přepravovali člunem na naše loňské místo a zpáteční cesta pěšky sloužila k venčení.Dost času zbylo i na odpočinek, čtení, pití kávy, povídání, koupání a různé lumpačení ve vodě. Večer se pánové ujali grilování.

Sešla se výborná parta, psi se chovali tak, jak se na správně vychované pejsky sluší a patří a mně nezbývá, než poděkovat Kalvodovým, že i letos vzali na svá bedra organizaci celé dovolené, oběma kapitánům Jiřímu Jandovi a Tomáši Zachatovi, že nás vždy bezpečně přepravili po vodě tam i zpět, Petru Šimkovi za trpělivost při výcviku a všem ostatním, že byli bezva.

Radka Víchová 

Vytisknout E-mail