Jste zde:  
||
||
||
Chovatelské desatero

Pro chovatele

Chovatelské desatero

Schválení mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice – zda chovatel o mezinárodně chráněný název své chovatelské stanice zažádá před absolvováním bonitace, nebo až po zařazení feny do chovu, záleží jen na jeho rozhodnutí. Bez zaregistrování mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice nemůže chovatel odchovávat štěňata s PP.
  1. Svod dorostu od 6 měsíců

  2. Uchovnění jedinců – bonitace od 18 měsíců

  3. Včasný výběr chovného partnera – plemeníka
    1. vlastní
    2. podle rady zkušeného chovatele nebo poradce chovu

  4. Krytí podle podmínek předem dohodnutých s majitelem krycího psa. S majitelem krycího psa se po ukončení krytí vyplňuje krycí list č. 1 a 2, potvrzení č. 1 zasílá majitel psa do 7 dnů poradci chovu.

  5. Po narození štěňat zasílá chovatel do 7 dnů poradci chovu potvrzení o krytí feny krycí list č. 2 společně s hlášením o vrhu.

  6. Narození štěňat spolu s údaji o vrhu je chovatel povinen nahlásit do 7 dnů rovněž majiteli plemeníka.

  7. Žádanka pro určení tetovacích značek zasílá chovatel 2x na adresu ČKS – plemenná kniha, U Pergamenky 3, 170 00, Praha 7 nejpozději do 21 dnů věku štěňat.

  8. Tetování dle přidělovaných tetovacích značek se provádí kolem 48. dne věku štěňat. Tetování je nutno domluvit s tetovačem pro plemeno.

  9. Vyplnění přihlášek k zápisu štěňat 2x s jednou žádankou o určení tetovacích čísel, tetovací pásek, zápis tetovače, zápis o kontrole vrhu zasílá chovatel do 9. týdne věku štěňat poradci chovu.

  10. Novým majitelům štěňat by měl chovatel poskytnout informace o možnosti vstupu do klubu (předat přihlášku do klubu), vysvětlit výhody členství a tím vlastně získávají noví majitelé možnost do budoucna produkovat štěňata s PP.

Nezapomínejte na řádné vedení knihy odchovů a včasné prodloužení chovnosti nejpozději 3 měsíce před ukončením chovnosti (tj. 8 let).
Všechny tiskopisy si můžete vyžádat u poradce chovu.

Vytisknout E-mail