Jste zde:  
||
||
||
Praha potřetí

Ostatní

Praha potřetí

Znova na Pražský hrad ...

 Piskac


Pražský hrad III.

                Přestože to letos vypadalo na pěkně usmrkané a uplakané počasí a den před plánovaným výletem ještě pekelně lilo, nakonec se v sobotu obloha krásně vyjasnila a vysvitlo sluníčko. I díky tomu jsme se na naší předvánoční procházku vydali v docela početné skupině. Na start vyrazila Marcela Gerberová s manželem a pochopitelně s Arturem, Honzíka Ditricha a Alici doprovázel Bubáček, Verunka s manželem a rodiči si vedli "dědu" Mamba v čertím kostýmu a mlaďase Klerence, kterému jeho panička připravila nádherný andělský převlek, dojela i šumavská trojka Maruška, Vašík a Daník, z Klatov je následovali Dudáčkovi s malým Tadeáškem, Matýskem, Nikolkou, Lukáškem a chlupatým kožíškem Theodorem, Tocháčkovu rodinupřivedla ke startovní čáře jejich chlupatá kráska Viki, rodinu Jandových reprezentovali oba manželé, Lukáš a mladá chlupatá čertice Lilinka, nechyběla ani Helča Plzáková s Navarem, Eva Macháčková tentokrát vyměnila svého černého Maxe za pětiletého vnoučka Danielka. Celou startovní listinu uzavírala naše malá skupina Piskačů, se synem Pepčou a jeho přítelkyní Bárou v doprovodu Oriho a jeho vypečeného synáčka Nika.

            Po projití Růžového sadu jsme se vydali okolo Petřínské rozhledny přímo na Hrad. Snad proto, že bylo tak krásné počasí, čekalo nás na Pražském hradu nepříjemné překvapení v podobě velkého počtu všudypřítomných turistů. Všichni psi zvládli tuhle stresovou situaci daleko lépe než někteří jejich páníčci. Pod vánočním stromem na Hradě na nás čekala tradiční vánoční nadílka, která byla letos nějak obzvlášť bohatá. Dav návštěvníků a obdivovatelů Prahy nás provázel v podstatě celou cestu a často se stávalo, že místo obdivu pražských historických divů, stali se objekty jejich zájmu naši chlupatí kamarádíčkové. Ti si to pak docela užívali před objektivy fotoaparátů. Všichni to zvládli na výbornou. Jsou to holt pašáci!!!! Po zdolání hradu jsme se vydali Nerudovou ulicí ke Kampě a pak pomaloučku pod Petřín. A protože nejezdila lanovka, museli jsme zdolat i Petřín s příjemnou zastávkou v restauraci Nebozízek, kde se díky teplému počasí dalo posedět i venku. A pak už nás čekal jen výstup na vrchol Petřína, návrat na parkoviště a cesta domů. Všem nám dala procházka docela zabrat a po příjezdu domů i naši pejsani padli únavou. A není divu, vždyť jsme ušli 8 kilometrů, 61 metrů a celá trasa nás stála 12 399 kroků.

            Poděkování patří všem, kteří se zúčastnili, protože přispěli k nádherné atmosféře celé akce. Díky si zaslouží také fotografové Jiří Janda, Vašík Šmíd a Bára Fígrová s Pepčou Mertou, díky nimž si ten zážitek budeme moci prožívat, kdy budeme chtít.

            Tak krásné Vánoce a hodně štěstí po celý rok 2016 a příští rok znovu na Hrad!!!!

Vytisknout E-mail